Räjähdysvaarallisen tilan liitin, pikaliittimet ATEX tilojen voima- ja ohjauskaapeleille

Justuxia Ex-liittimet räjähdysvaarallisiin tiloihin, vaativaan teollisuusympäristöön ja Ex-tiloihin, eurooppalaisen ATEX, kansainvälisen IECEx, venäläisen ja kazakstanilaisen GOST/EAC, kiinalaisen GB ja kanadalaisen CSA standardien mukaisesti.

JUSTUXIA Lyhyesti
Suomalainen teknistä projektikauppaa harjoittava yritys, joka on erikoistunut teollisuuden räjähdysvaarallisten (ATEX) tilojen ja olosuhteiltaan muilla tavoilla vaativien kohteiden valaistukseen ja sähköasennustarvikkeisiin.

Esimerkkejä Ex-tilan projekteista, joihin Justuxia on toimittanut valaisimia, kytkentäkoteloita, liittimiä, holkkitiivisteitä ja ohjauskalusteita:

 • Öljyjalostamoja, maalivarastoja, öljynporauslauttoja, öljyteollisuuden muut kohteet, laivateollisuuden erikoistiloja, kemianteollisuuden kohteita (kaasuräjähdystila)
 • Keramiikkatehdas, sokeritehdas, saha (pölyräjähdystila)

Olemme toimineet ATEX alueen sähköasennusprojekteissa vuodesta 1999 alkaen ja toimittaneet Ex-tilan liittimiä useisiin kohteisiin suomessa ja ulkomailla!
Lisätietoja räjähdysvaarallisen tilan liittimistä saat Justuxia Oy:n myyjiltä www.justuxia.fi – yhteystiedot

Räjähdysvaarallisen tilan liitimet, Hawke International

connectors_1

”Hawke International on laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta arvostavan käyttäjän valinta!”

Powerex – räjähdysvaarallisen tilan liitin

Hawke Powerex metalliset Ex-liittimet on suunniteltu vaativimpiin asennusolosuhteisiin. Powerex liittimeen voidaan kytkeä 1 – 4 kpl 50 mm2 – 630 mm2 johdinta. Standardiliittimille maksimi jännite on 750V ja maksimivirta 780A, erikoistilauksesta voidaan valmistuu myös muita kokoja. Tarkemmat määrittelyt yhdessä Justuxian kontaktisi kanssa.

powerex_1

Käyttölämpötilat: Tamb: -40°C to +60°C
Ex- luokitus: II2 GD Exdb IIC Extb IIIC Db T85
IP-Luokitus: IP66, 67
Materiaalit: messinki, niklattu messinki ja AISI 316 ruostumaton teräs

MKIV Controlex liittimet Ex-tilaan
Neljännen sukupolven ControlEx liittimissä on monia uusia ominaisuuksia perustuen käyttäjien kokemukseen ja palautteeseen. ControlEx liittimet soveltuvat keski- ja matalatehoisiin käyttötarkoituksiin. Ruostumattomaan teräsrunkoon voidaan maksimissaan asentaa 60 kpl 0,5 mm2 – 35 mm2 johdinta. Maksimijännite 750V ja –virta 125A. Tarkemmat määrittelyt yhdessä Justuxian kontaktisi kanssa.

controlex_1

Käyttölämpötilat: Tamb: -40°C to +60°C
Ex- luokitus: II2 GD Exdb IIC Gb, Extb IIIC Db T95
IP-Luokitus: IP66, 67
Materiaalit: Ruostumaton teräs (AISI316)

Hawke InstrumEx Ex-liittimen rakenne mahdollistaa ohjaus – ja pienjännite liittimien pois- ja päälle kytkennät jännitteisenä nopeasti ja turvallisesti. Instrumex räjähdysvaarallisen tilan liitin on saatavilla kahta kokoa: Neljä ja yhdeksän johtimen pikaliitin soveltuu 0,5 – 2,5 mm2 johtimille ja 10A/250V (AC) tai 2,5A/60V (DC) tehoille. Kahdeksan johtimen liitin on suunniteltu ensisijaisesti Ethernet käyttöön, kaapelikoot 0,14mm2 – 0,37mm2 ja soveltuu 1A60V(AC)ja 0,5A/60V(DC tehoille. Instrumex ATEX tilan liittimen yhteydessä toimitetaan Hawke Ex-holkkitiiviste kaapelin kytkennän helpottamiseksi, saatavilla sekä armeeratuille, että muovi- ja kumikaapeleille. Tarkemmat määrittelyt yhdessä Justuxian kontaktisi kanssa.

instrumex_1

Käyttölämpötilat: Tamb: -40°C to +60°C
Ex- luokitus: II2 GD Exdbe IIC Extb IIIC Db T85
IP-Luokitus: IP66, 67
Materiaalit: Niklattu messinki ja ruostumaton teräs (AISI316)

Ex-tilan asennustarvikkeiden dokumentaatio:
Kaikkien Ex-pikaliittimien mukana toimitetaan asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet, joka sisältää tärkeää tietoa tuotteen turvallisesta käytöstä. Ohjeisiin tulee tutustua huolellisesti ennen tuotteen asennusta ja käyttöönottoa.
Kansanvälisissä projekteissa tarvitaan usein myös materiaalitodistuksia, valmistajan laatukäsikirjan kopiota, konfliktialueen mineraalien käyttämättömyys- tai muista esteettömyystodistuksia, joihin Hubbel ryhmän tehtailla useimmiten on olemassa vastaus.
Tarkemmat tekniset tiedot kaikista tuotteista saa myös pyytämällä Justuxian kontaktihenkilöltänne tai valmistajien kotisivuilta.
Lisätietoja Justuxia Oy:n myyjiltä ja kotisivuiltamme www.justuxia.fi

Tuotevalikoimamme kokonaisuudessaan lyhyesti tuotemerkeittäin:

 • Chalmit ja Victor Lighting – Ex tilan valaisimet ja teollisuus valaisimet
 • Vyrtych – Ex tilan ja teollisuuden valaisimet
 • Technor ja Feam – Ex tilan valaisimet ja sähkölaitteet
 • IMT BV – Helikopterikentän valaisimet ja lentoestevalot
 • Hawke International – Ex-tilan ja teollisuuden metalliset holkkitiivisteet / kaapelin läpivientiholkit, standardi- ja asiakastarpeen mukaan muokatut ja kytkentäkotelot sekä Ex-tilan metalliset pikaliittimet
 • Killark Ex-tilan sähköasennus tarvikkeet

Chalmit, Victor Lighting, Hawke ja Killark ovat osa Hubbell Harsh & Hazardous (HHH) groupia ja Hubbell Limitedin (US) eurooppalaisia itsenäisiä divisioonia.

Taustaa räjähdysvaarallisen tilan vaatimuksista
Hankalat teollisuusympäristöt voivat asettaa vaatimuksia sähköasennustarvikkeille monella tavalla.

 • Suomessa talven ja kesän suuret lämpötilavaihtelut aiheuttavat vaatimuksia sekä materiaaleille, että suunnittelulle. Hyvin suunniteltu tuote on pitkäikäinen, sekä helppo asentaa ja huoltaa.
 • Hubbel ryhmässä on pitkä kokemus ja riittävät resurssit tuotteiden jatkuvaan kehittämiseen
 • Tuotteiden likaantuminen ja puhdistettavuus on otettava huomioon sekä valaistustason, että tuotteen räjähdysturvallisuuden säilymisen kannalta
 • Mahdolliset kemiallisen ja mekaanisen rasituksen materiaaleille aiheuttamien vaurioiden estäminen on huomioitava jo suunnitteluvaiheessa
 • Laitteen asennustavan on mahdollistettava tuotteen seuranta ja huoltotoimet, kaikki laitteemme on suunniteltu pitkäikäisiksi, mutta ei ikuisiksi
 • Käytettävissä oleva asennustila asettaa usein vaatimuksia, jotka ovat ristiriidassa muiden ominaisuuksien kanssa, mutta pieneenkin tilaan esimerkiksi laivateollisuudelle löytyy sopiva ratkaisu, eikä kompromisseihin turvallisuuden suhteen ole syytä lähteä
 • Hyvätasoinen dokumentaatio, asennus- ja käyttöohjeet, hyväksynnät ja varaosien saatavuus ovat ehdottomia vaatimuksia laadukkaalle tuotteelle